COACHING MEDEWERKER MET AUTISME 

 

Ben je werkgever en heb je een werknemer met (kenmerken van) autisme in dienst? Heb je vragen of wil je informatie over autisme op de werkvloer? Dan ben je bij Prisma Loopbaanadvies bij het goede adres. Wij zijn gespecialiseerd in het coachen van medewerkers met een autismeprofiel. 

 

Veel mensen herkennen zich in de kenmerken van autisme, maar niet iedereen is hier open over. Angst voor afwijzing of onbegrip is groot. Belangrijk om je hier als werkgever bewust van te zijn. Mensen met autisme hebben net als iedere andere medewerker talenten en valkuilen. Deze valkuilen liggen vaak op het gebied van de communicatie: het lijkt wel of er door hen een andere taal gesproken wordt. Zaken die voor jou als werkgever eenvoudig en simpel lijken, zijn dat voor mensen met autisme niet altijd.

 

Wist je dat:

 • ongeveer 1% van de bevolking autisme heeft?
 • bijna 95% van de mensen met autisme stressklachten ervaart?
 • veel mensen met autisme zich schamen voor hun autisme en het daarom niet altijd openlijk vertellen?
 • sommige mensen met autisme hun autismekenmerken camoufleren en maskeren? 
 • dit ontzettend veel energie kost en ze daardoor vaak moe, overprikkeld en uitgeblust voelen aan het einde van een werkdag?
 • de hoge mate van stress resulteert in verstoorde onderlinge communicatie, onvrede over het werk en in het ergste geval ziekteverzuim? 

 

Wat levert een coachtraject op?

 • Minder stress bij de medewerker en daardoor minder verzuim
 • Meer zelfvertrouwen en plezier in het werk
 • Meer betrokkenheid bij de organisatie 
 • Verbetering van de onderlinge communicatie door meer wederzijds begrip
 • Kennis en inzicht over autisme 

 

Het coachen van mensen met autisme vergt een andere aanpak dan anders. Bij Prisma Loopbaanadvies hebben wij genoeg kennis en ervaring in huis om dezelfde taal te spreken als mensen met een autismeprofiel.

 

Een coachtraject begint altijd met een kennismakingsgesprek met alle partijen. Het is belangrijk dat er een klik is. Daarna wordt er een gezamenlijk plan opgesteld met doelen. Prisma Loopbaanadvies gebruikt verschillende methoden om de doelen te behalen, altijd in overleg met de klant. 

 

Een coachtraject is altijd maatwerk. Meestal heeft een traject een doorlooptijd van 3 tot 6 maanden met om de week een coachgesprek. De gesprekken vinden op locatie plaats of online. Aan het begin van het coachtraject wordt er een loopbaanplan opgesteld, deze wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. Aan het einde van het traject wordt er een eindrapportage geschreven met daarin praktische tips en adviezen voor de toekomst.

 

Ook voor advies ben je bij ons welkom!

 

Heb je een medewerker met autisme in dienst en wil je meer informatie of gewoon even sparren?

 

Dat kan!

 

Prisma Loopbaanadvies is op werkdagen te bereiken via 06-30225831. Mailen kan ook: info@prisma-loopbaanadvies.nl

 

Wij denken graag met je mee.

 

Onderzoek Autisme & Talent 

 

Een jaar lang heb ik onderzoek gedaan naar talenten onder mensen met autisme. In totaal heb ik 28 mensen met autisme een Talentenpaspoort met coachgesprek aangeboden en heb deze resultaten in een onderzoeksverslag samengevat. 

 

Het Talentenpaspoort is een wetenschappelijk onderbouwde tool om talenten en kwaliteiten van mensen inzichtelijk te maken. Het geeft weer waar je drijfveren en passies liggen. 

 

Het onderzoeksverslag is hieronder te downloaden. 

 

Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt, laat je dat nog even weten? 

 

Ik wens je veel leesplezier! 

 

"Dankjewel Karin voor mijn Talentenpaspoort en het coachgesprek. 

 

Door het fijne en heldere gesprek ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Ik weet nu waar ik mijn kracht uit kan halen en waar mijn valkuilen/talenten liggen.

 

Door inzicht te krijgen in waar ik aanleg voor heb begreep ik pas waardoor ik steeds weer zonder energie thuis kwam te zitten. 

 

Je bent een mooi mens met veel kennis, passie en geduld, door jouw openheid voelde het direct vertrouwd en veilig om mij ook open te stellen. 

 

Bedankt voor de tijd die je nam om mijn Talentenpaspoort te maken en te bespreken. Ik ga dit zeker meenemen in de keuzes die ik ga maken op werkgebied! 

 

Als je zoekende bent of ook graag wil begrijpen waardoor je het niet vol kunt houden op het werk zou ik het zeker aanraden om een Talentenpaspoort te laten maken!"

 

Debbie - zorgmedewerker met autisme

 

Prisma Loopbaanadvies werkt samen met 

"Ik wil niet performen, ik wil leven" - deelnemer onderzoek Autisme & Talent