Het gezicht achter Prisma Loopbaanadvies.. 

 

Aangenaam! Ik ben Karin, loopbaancoach & autismecoach uit Twente. 

 

Wat wil je worden als je later groot bent? Nou, ik wilde huisvrouw, kapster, zangeres, vertaler en psychologe worden. Ik vond bijna alles leuk om te doen. Lastig om dan goede keuzes te maken! Na mijn master psychologie aan de Universiteit Twente heb ik enkele jaren als wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit en de UvA gewerkt. Ik kwam er steeds meer achter dat ik het coachen en begeleiden van mensen leuker vond dan het lesgeven. Daarom heb ik de overstap gemaakt richting de zorg/hulpverlening. Met veel plezier heb ik jarenlang gewerkt als ambulant hulpverlener in de GGZ. Toch knaagde er iets van binnen; ik miste het positieve mensbeeld in de GGZ.  Tijdens mijn studie werd ik geboeid door de positieve psychologie. Deze tak richt zich op talenten en kwaliteiten, op het ontwikkelvermogen en op het gezonde deel van de mens. Dat past veel beter bij me! 

 

Eind 2020 heb ik besloten mij om te scholen tot loopbaanadviseur en coach. Ik volgde cursussen en opleidingen (o.a. een hbo opleiding tot loopbaancoach, masterclasses over autisme bij Martine Delfos en Vera Helleman & een opleiding tot hbo Talentenpaspoortcoach), ben zelf gecoacht door professionele loopbaancoaches en heb een Kerntalentenanalyse en een Talentenpaspoort laten opstellen. Daarnaast volg ik regelmatig intervisie om mijn kennis up-to-date te houden.  

 

Mijn passie is om talenten van mensen in beeld te brengen, zodat zij goede loopbaankeuzes kunnen maken. 

 

Hiervoor gebruik ik o.a. het wetenschappelijk onderbouwde Talentenpaspoort. Het geeft inzicht in jouw drijfveren (jouw passies) en jouw rationele talenten (jouw denkwijze). Daarnaast krijg je inzicht in jouw kwaliteiten. Zo wordt het zoeken naar een passende baan of studie een stuk gemakkelijker!

 

Vanwaar de naam prisma?  Wanneer een lichtstraal door een prisma schijnt, wordt de lichtstraal afgebroken. De kleuren van de regenboog worden zichtbaar. Deze kleuren zijn een metafoor voor jouw talenten. Bij Prisma Loopbaanadvies brengen we graag deze talenten in beeld. 

 

Mijn passie is het adviseren en coachen van mensen, zodat zij op eigen houtje weer verder kunnen. Dit doe ik door een open en ontspannen sfeer te creëren tijdens de gesprekken. Geen zakelijke gesprekken, maar een gesprek van mens tot mens waarbij jij en jouw talenten centraal staan. Ik ga op zoek naar de krachtbron in jou, jouw talent. Persoonlijke aandacht en professionaliteit vind ik belangrijk. Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent! 

 

Ik woon samen met mijn partner Jordy in het mooie Twente. Naast mijn passie voor het loopbaanvak heb ik een passie voor pianospelen, zingen & hardlopen.  

 

Graag loop ik een stukje met je mee met jouw reis naar jouw talenten! Neem gerust contact met mij op! 

 

 

loopbaanadviseur twente

"Ik wil niet performen, ik wil leven" - klant Prisma Loopbaanadvies