Het gezicht achter Prisma Loopbaanadvies.. 

 

Aangenaam! Ik ben Karin, loopbaanadviseur & coach uit Twente. 

 

Wat ik vroeger wilde worden?  Nou, ik wilde kapster, zangeres, vertaler of psychologe worden. Ik vond bijna alles leuk om te doen. Lastig om dan goede keuzes te maken! Na mijn master psychologie aan de Universiteit Twente heb ik enkele jaren als wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit en de UvA gewerkt. Ik kwam er steeds meer achter dat ik het coachen en begeleiden van mensen leuker vond dan het lesgeven. Daarom heb ik de overstap gemaakt richting de zorg/hulpverlening. Met veel plezier heb ik jarenlang gewerkt als ambulant hulpverlener in de GGZ. Toch knaagde er iets van binnen; ik miste het positieve mensbeeld in de GGZ.  Tijdens mijn studie werd ik geboeid door de positieve psychologie. Deze tak richt zich op talenten en kwaliteiten, op het ontwikkelvermogen en op het gezonde deel van de mens. Dat past veel beter bij me! 

 

Eind 2020 besloten om mij om te scholen tot loopbaanadviseur. Ik volgde cursussen en opleidingen (o.a. een hbo opleiding tot loopbaancoach, masterclasses over autisme bij Martine Delfos & een opleiding tot hbo Talentenpaspoortcoach/ DISC trainer), ik ben zelf gecoacht door professionele loopbaancoaches en heb een Talentenpaspoort laten opstellen. Daarnaast volg ik regelmatig intervisie om mijn kennis up-to-date te houden.  Sinds begin 2023 ben ik aspirant lid van de NOLOC, dé beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Om mijn kennis over autisme op peil te houden ben ik lid van de AKO, een kennisnetwerkorganisatie gespecialiseerd in autisme. 

 

Vanwaar de naam prisma?  Wanneer een lichtstraal door een prisma schijnt, wordt de lichtstraal afgebroken. De kleuren van de regenboog worden zichtbaar. Deze kleuren zijn een metafoor voor jouw talenten. Bij Prisma Loopbaanadvies brengen we graag deze talenten in beeld. 

 

Mijn passie is het adviseren en coachen van mensen, zodat zij op eigen houtje weer verder kunnen. Dit doe ik door een open en ontspannen sfeer te creëren tijdens de gesprekken. Geen zakelijke gesprekken, maar een gesprek van mens tot mens waarbij jij en jouw talenten centraal staan. Samen gaan we op zoek naar datgene waar jouw ogen van gaan stralen, naar jouw talent. Persoonlijke aandacht, betrokkenheid en professionaliteit vind ik belangrijk. Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent! 

 

Graag loop ik een stukje met je mee met jouw reis naar jouw talenten. Neem gerust contact met mij op!  

 

Oh ja, nog even dit... 

 

Tot mijn grote verbazing werd ik in september 2022 genomineerd voor de Loopbaan pro van het jaar 2022! Echt superleuk om zo in de aandacht te komen met mijn bedrijf en mijn missie. Reden voor de nominatie was o.a. het onderzoek naar autisme en talent dat ik uitgevoerd heb. Vanwege deze nominatie ben ik geïnterviewd door Loopbaan pro en het interview is hier te vinden:  

 

“Coaches mogen meer aandacht geven aan de onderbuik van hun cliënt” - Loopbaan pro

 

Voor meer informatie over mijn werkervaring verwijs ik je naar mijn LinkedInpagina

 

'Wat wil je worden?' vroeg de juf, 

't was in de derde klas. 

Ik keek haar aan en wist het niet, ik dacht dat ik al iets was - Toon Hermans